BABS & ceremoniespreker voor de Gemeente Lansingerland

Het is 19 juli 2019: mijn zusje en zwager hadden bedacht dat ik, naast het organiseren van hun bruiloft, ook nog wat anders mocht doen… Ik mocht hen ceremonieel trouwen! Ik stond meteen open voor deze spannende uitdaging en ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden.

Na deze fantastische ervaring heb ik een aantal bruidsparen (ceremonieel) mogen trouwen. Bij het ceremoniële huwelijk trouw je voor je gasten, maar (nog) niet voor de wet. Dit moet dan daarvoor, of ter plekke door een BABS of later nog officieel gemaakt worden. Ik voel mij vereerd dat ik deze mooie taak voor deze bruidsparen heb mogen vervullen. In de aanloop van de grote dag spreek ik het bruidspaar. Soms spreek ik jullie graag samen, maar het kan ook voorkomen dat ik jullie juist apart van elkaar spreek. Graag hoor ik dan alles over jullie liefdesverhaal. Als ik vanuit jullie wens nog meer input nodig heb, stuur ik ook wel eens een vragenlijst uit naar een aantal bruiloftsgasten.

Ik check check, dubbel check altijd alle feitjes, want ik vind het belangrijk dat ik jullie verhaal op de juiste manier vertel. Aan het einde van de ceremonie kunnen jullie alles nog nalezen in het ‘ceremonie-verslag’ dat ik voor jullie heb uitgewerkt. Een gelofte, iets liefs tegen elkaar zeggen, of misschien een dierbare die graag nog een mooi woord tot jullie richt? Dit maakt de ceremonie wat mij betreft nog mooier en persoonlijker, dus zulke dingen zijn zeer welkom.

BABS voor de Gemeente Lansingerland

Sinds juli 2022 kom ik als officiële BABS voor de Gemeente Lansingerland uit. Dit betekent dat ik bruidsparen ook officieel mag trouwen. Als dit voor de Gemeente Lansingerland is, voltrek ik het huwelijk, maar dan volgens de richtlijnen van de gemeente. Is dit buiten de gemeente, dan kan ik voor één dag in die gemeente beëdigd worden. Mijn stijl kenmerkt zich door mijn positieve instelling, mijn energie en spontaniteit. Gaat het even anders dan anders? Voor alles is een oplossing te vinden. Het zal de mooiste dag worden. Daarnaast vind ik dat leuke anekdotes of opmerkingen met een knipoog een ceremonie compleet maken.

Ik vind het belangrijk dat een bruidspaar als stel zijn verhaal kan doen, maar dat er ook oog is voor het individu. Zo hebben jullie allebei een aandeel in de wensen met betrekking tot de ceremonie. Ik hoor graag alles over jullie persoonlijke wensen, jullie levensloop, jullie ontmoeting, bijzondere momenten en grappige anekdotes om tijdens de ceremonie jullie persoonlijke verhaal echt centraal te laten staan.

Ik kijk uit naar een kennismaking om jullie droomceremonie met mij samen te stellen.

Wil je meer weten over wat ik voor jullie kan doen om er een onvergetelijke dag van te maken?

Neem contact op